čtvrtek 25. dubna 2013

Zatmění ....

25. dubna 2013 v pozdních večerních hodinách nastane velmi malé částečné zatmění Měsíce. Náš kosmický soused se při něm doslova jen dotkne plného zemského stínu a na několik desítek minut se bude zdát, jako by byl z levého horního kraje začouzený černým kouřem. Nedaleko potemnělého Měsíce najdeme rovněž planetu Saturn. Půjde o jediné částečné zatmění Měsíce viditelné v České republice až do září roku 2015.
http://www.astronomie.cz/2013/04/dnes-spatrime-castecne-zatmeni-mesice/

středa 24. dubna 2013

POZOR!!! Změna!!!!

Sraz na exkurzi do Prahy je 2.5.2013 v 5,20 hod . před vchodem do školy. Na opozdilce se nečeká...

pátek 12. dubna 2013

Souhlas s cestou do Prahy


              Souhlasím s účasti  ………………………..…………….žáka…… třídy na jednodenní poznávací exkurzi do Prahy,  která se uskuteční ve čtvrtek  2. 5. 2013. Program: návštěva  Ústavu fyziky plazmatu – v Praze a odpolední prohlídka města. Sraz před školou v 5 hod. ráno. Předpokládaný návrat ke škole 21 -22 hod.
              Účastník bude mít průkazku zdravotní pojišťovny, bude se starat o jízdenku na metro /případnou ztrátu – hradí/. S sebou deštník, bohatou svačinu a pití si zajistí každý sám již z domova. Podle aktuální časové situace případně umožníme  zakoupení v rychlém občerstvení – neplánujeme společný oběd. Účastník bude mít u sebe po celou dobu nabitý mobil s kreditem.
Jízdné je hrazeno z projektu, účastnický poplatek 150,- na  vstupy, metro. Peníze se souhlasem odevzdat v úterý 16. 4. 2013 - L. Kvapilovi - v opačném případě se žák stává pouze případným náhradníkem!  Vyúčtování po návratu.
Doplňující informace sledujte na http://malyvedec.blogspot.cz/  Pedagogický doprovod:  Cittová, Kvapil, Stavinoha
Zákonný zástupce stvrzuje svým podpisem, že vyzvedne syna – dceru po ukončení exkurze osobně od školy.
Telefon na účastníka během exkurze:
Telefon matka:
Telefon otec:
Datum:                                                                                        Podpis zák. zástupce:

čtvrtek 11. dubna 2013

Příprava na exkurzi

Pro členy kroužku 7. - 9. třída se připravuje odborná exkurze do Ústavu plazmatu.

Prostuduj tyto pojmy ... , aby exkurze splnila účel. Po ukončení a návratu domů bude povinnosti - odvést práci v podobě zprávy , která bude napsaná podle pokynu  - nebude se jednat jen o CTRL + C : CTRL + V ....
Plazma
Urychlovač
Tokamak
ITER
tokamak COMPASS
jaderná fúze
 Andrej Sacharov a fyzika
 EUROATOM
Termojaderná fúze v jádru Slunce